Wij houden elke zaterdag opkomst van 10:00 tot 12:00.

 

Hallo, welkom op de pagina van de welpen van de Willem de Zwijgergroep.

Onze welpenhorde bestaat uit ongeveer 20 welpen, jongens en meisjes, in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar. Deze groep wordt onder andere geleid door Akela, Chil en Jacala. Deze namen zijn afkomstig uit het Jungle Book, bekend van de film.

De welpenhorde is opgedeeld in vier nesten die elk een eigen kleur hebben. Aan het ‘hoofd’ van een nest staat een gids die wordt geholpen door een helper. Een gids is één van de oudste kinderen die op zo’n manier wat meer verantwoordelijkheid krijgt.

Elke zaterdagochtend hebben wij opkomst. Op een gewone zaterdag spelen we meestal met z’n allen buiten. We doen dan vaak spellen die gebaseerd zijn op het Jungle Book. Daarnaast hebben we ook themaopkomsten, die in het teken staan van een bepaald thema: samenwerken, sporten, carnaval, etc.

Twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, hebben we een weekend in ons eigen groepshuis. Zo’n weekend begint op vrijdagavond en eindigt op zondagmiddag en is helemaal gevuld met leuke activiteiten zoals: spelen in het donker, een kampvuur maken en stokbrood bakken en andere grote spelen.

In de zomervakantie gaan we altijd met de welpenhorde op kamp naar een andere plaats, in het clubhuis van een andere groep. Het zomerkamp heeft altijd een thema dat vaak te maken heeft met gebeurtenissen in de omgeving. Deze week beleven we altijd heel veel avontuur! Zo hebben we al een keer een archeologische schat gevonden, hebben we de Griekse held Odysseus naar huis geholpen en hebben we helpen voorkomen dat er een bos werd gekapt.

Lijkt dit jou wel leuk? Kom dan eens langs en speel met ons mee!