Wij houden elke zaterdag opkomst van 14:00 tot 16:30.

 

Hallo, welkom op de pagina van de scouts van de Willem de Zwijgergroep.

Het onderdeel scouts bestaat uit jongens en meisjes van 10 t/m 14 jaar. Elke zaterdagmiddag komen wij bij elkaar om allerlei activiteiten te ondernemen. Zo doen wij onder andere aan sport, spel, tochten en scoutingtechnieken.

De scoutsgroep is opgedeeld in patrouille’s, een groepje van ongeveer 5 scouts. Elke patrouille kent een PL (patrouille leider) en een APL (assistent patrouille leider). De PL is degene die de boel regelt en het aanspreekpunt voor de leiding is. Hij of zij heeft dus een grote verantwoordelijkheid.

Ook organiseren we een aantal weekenden per jaar, waarbij we als extraatje bijvoorbeeld een dropping doen. Zo’n weekend is van vrijdagavond tot zondagmiddag en zit boordevol leuke activiteiten. Het hoogtepunt elk jaar is het zomerkamp: lekker kamperen in de buitenlucht, ver van Vlaardingen, met je vrienden. De grootste uitdaging deze week is om alles zelf te doen: tent opzetten, tochten lopen, koken, etc.

Conclusie: het belangrijkste wat wij jou bieden is afwisseling. Daarom is het ook zo’n leuke hobby! Er is voor ieder wat wils, dus verleg je grenzen en kom eens langs. De deur staat altijd open.