Wij houden elke zaterdag opkomst van 10:00 tot 12:00.

 

Hallo, welkom op de pagina van de bevers van de Willem de Zwijgergroep.

Wij zijn het jongste onderdeel van de groep. Wij zijn de jongste kinderen van de groep, in de leeftijd van 5 tot 7 jaar.

Wij bevers spelen in het dorp Hotsjietonia. In het Dorp Hotsjietonia vind je allemaal verschillende huizen. Hier wonen de dorpsbewoners van het dorp. Je vindt er Professor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, stanley Stekker, Sterre Stroom en Steven Stroom, Keet Kleur en Fleur Kleur en Noa. Stuiter is meestal te vinden op het speelveld, maar vaak is hij ook op stap met een van de dorpsbewoners. Als leiding hebben we een aantal figuren die je waarschijnlijk niet zo gauw in het telefoonboek zal tegenkomen, want wie heet er nou Malak of Lange Doender? Deze namen zijn nog afkomstig uit het oude verhaal van Hotsjietonia.

Op een normale zaterdag hebben we het heel druk. Dan doen we veel leuke dingen. We luisteren naar de verhalen van Lange Doener of knutselen met Frederika Scheuremaar. We maken tochten in de Broekpolder of spelen spelletjes in en om het groepshuis. Zo is één van onze meest favoriete spelletjes verstoppertje! Het is voor de leiding altijd weer een flink karwei om iedereen bij elkaar te vinden.

Een paar keer per jaar mogen de bevers een nachtje in het groepshuis logeren.

Naast deze weekendjes en de gewone opkomsten doen we ook weleens mee aan de Bever-doe-dag. Het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. Dan gaan we er een paar dagen op uit! Kijk eens naar de foto’s en de verslagen van onze kampen.

We hopen dat jullie nu wat meer weten over onze bevergroep. Als je een keertje wilt komen kijken, mag je altijd langskomen.